SPAMALOT
År: 2012

Høsten 2012 er alt klart for Norgespremiere på den prisbelønte musikalen og publikumsvinneren Monty Python’s SPAMALOT på Folketeateret i Oslo. Atle Antonsen blir å se som Kong Arthur i musikalen som er en kjærlig rip-off av filmklassikeren MONTY PYTHON og ridderne av det runde bord. Sammen med et stort ensemble og et 10-manns orkester vil Atle Antonsen stå på scenen i det som vil bli neste høsts største humoropplevelse! Med seg som riddere får han Håvard Bakke (Sir Galahad), Anders Baasmo Christiansen (Sir Robin), Espen Beranek Holm (Sir Bedevere) og Trond Espen Seim (Sir Lancelot). Den kvinnelige hovedrollen Damen i sjøen vil bli spilt av Reidun Sæther.

 

SPAMALOT er den legendariske fortellingen om Kong Arthur og ridderne av det runde bord: Sir Robin, Sir Lancelot, Sir Galahad og Sir Bedevere. De fem ridderne slår sine mer eller mindre kloke hoder sammen i jakten på Den hellige gral. I forestillingen inngår også en sexy ballett, kyr, morderkaniner, franskmenn og Damen i sjøen..

 

Monty Python-medlem Eric Idle har skrevet historien og tekstene og sammen med John du Prez står han også bak det meste av musikken. SPAMALOT blir en storslått humoristisk opplevelse med crazyhumor på toppnivå med Atle Antonsen i spissen for et stort ensemble og 10-manns orkester!

-Skal man først gjøre en musikal og det er en hovedrolle i den og det attpåtil er en konge, så er det selvsagt den rollen man skal ha, sier Atle Antonsen. - For meg som fra tenårene har vært en stor Monty Python fan er det jo bare å takke og bukke. Jeg får toppe opptredenen med Cleese i Spektrum i september i år med Monty Pythons Kong Arthur i 2012! Da er jo det meste greit.

SPAMALOT er det største produsent Bjørn Heiseldal noen sinne har gjort i sin lange karriere i norsk teaterliv: - Jeg har ønsket å bringe SPAMALOT til Norge i mange år og gleder meg stort over å ha fått muligheten nå. Det er en drøm som går i oppfyllelse – og med Atle Antonsen som kong Arthur kan det rett og slett ikke bli bedre! Og folk må kjenne sin besøkelsestid! Musikalen vil kun bli spilt på Folketeatret i Oslo – og i en begrenset periode.

SPAMALOT er en av 2000-tallets mest prisbelønte musikaler. Da forestillingen spilte på Broadway i 2005 ble nominert til 14 Tony Awards og stakk av med prisen for Beste musikal. Forestillingen har vært en suksess også i Londons West End og den har gått sin seiersgang med oppsettinger i Australia, New Zealand og over store deler av Europa. Siden 2010 har den blitt spilt for fulle hus både i Malmø og Stockholm før turen nå endelig er kommet til Norge. Forestillingen får premiere på Folketeateret i Oslo 20. september og spilles kun høsten 2012, torsdager og fredager 19.30 samt lørdager 16.30 og 20.00.

Regien på den norske oppsetningen er ved Anders Albien. Norsk oversettelse er ved Teodor Janson.

Mer informasjon på www.spamalot.no.

 
INFO
Kontakt
Tlf: 23 23 85 00
postkasse@thalia.no
Meld deg på vårt nyhetsbrev! Skriv inn din e-postadresse i feltet under!

Innmeldingen/avmeldingen må bekreftes per e-post.